Om den här webbplatsen

Jag växte upp med havet och klipporna på Smitingen utanför Härnösand. Nu är jag själv stugägare i området och kan återuppleva smultronställena tillsammans med mina barn. Med smitingen.se vill jag visa några av områdets äventyr och möjligheter.

Teknik

Webbplatsen är skapad i webbutvecklingsverktyget Dreamweaver och formaterad med hjälp av en extern stilmall som bland annat innehåller div-element för objektplacering. Samtliga sidor utgår från en mallsida av dwt-typ. * Läs mer om css-teknik här!

Bilder

Jag har använt en fri programvara (Nivo Slider, Copyright (c) 2011 Gilbert Pellegrom) för visning av flera bilder som växlar på webbplatsens sidor. För det här projektet har jag anpassat funktionen efter mina önskemål. Samtliga bakgrundsbilder styrs via css-dokument. Bildmaterial är mitt eget, förutom 2 bilder på sidan om Geologistigen som kommer från Härnösands kommuns webbplats samt illustrationen på sidan om css-teknik som kommer från Adobes webbplats. Intill visas exempel på image mapping, som jag aldrig gjort direkt i Dreamwaver tidigare. Bra funktion!

Externa länkar

Webbplatsen länkar till Din Tur på Hitta hit-sidan, samt till Härnösands kommun på sidan om Geologistigen. På startsidan finns en feed som visar aktuellt väder, via webbplatsen badplatsvader.se.

Kontakt

Sara Boström
Epost: sara@logosol.se